Ack Värmeland du sköna som Jussi Björling sjöng en gång! Värmland är senaste motivet som jag designat och det finns nu att köpa i tre olika storlekar (och i 8 olika färger) i min webbshop.

Värmland svartVärmland är det knivigaste motivet hittills för mig eftersom att det var svårt att få koll på hur gränsdragningen ser ut i landskapet. Det som ställer till det mest är att det även finns Värmlands län, men där ingår inte Degerfors kommun och Karlskoga kommun. Vid sidan om det finns det en del halvspeciella detaljer som att en liten del av Filipstads kommun ligger i Dalarna…

På tavlan hittar du större orter såsom Karlstad, Arvika, Karlskoga och Kristinehamn tillsammans med mindre orter såsom Säffle, Charlottenberg och Hagfors.

Undrar du hur jag valde vilka tätorter som skulle synas? Bra, då ska jag berätta det. Jag utgick från Wikipedias lista med Värmlands 20 största tätorter och la sedan orterna på sin ungefärliga plats. Några orter fick stryka på foten, särskilt runt Karlstad som är så tätbefolkat, alla Skårebor får försöka förlåta mig. Skoghall försvann också eftersom att jag tror att Hammarö är mer intressant för värmlänningarna. På andra platser där det inte är så tätbefolkat, till exempel i norra Värmland, fick jag släppa in vissa mindre orter. Exempelvis Höljes i norra landskapet skulle aldrig fått vara med annars.

Tror du förresten det finns intresse för en tavla där orterna står på värmländska? Hagförs, Ekshär’ med mera…

Tillgängliga format just nu:

50×70 cm
50×50 cm
30×40 cm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *